tisdag 10 augusti 2010

Jag har en fuskpäls..och den duger!



Jag har min gamla fuskpäls sedan 70-talet och den håller än..varm o go och ger mig gott samvete! Att förbruka djurens pälsar och liv i syfte att tjäna pengar och anse sig vacker som människa (ja kvinnor mest) passar inte min mentalitet. Skinnet är som vackrast på den det är skapat till - djuret! Hoppas vi får stopp på dessa pälsdjursfarmer i vårt land...

När man hör borgarnas argumentation att om vi inte exporterar skinn till Kina så gör andra länder det som har sämre djurskyddslagar...vilka länder? Och de länderna fortsätter väl ändå att ha pälsdjursfarmar och "sämre djurskyddslagar" oavsett till vilka vi exporterar skinn. Näää - det är en dålig argumentation.

Oavsett om man är djurvän eller inte så kan man i alla fall vara mänsklig och ha sunt förnuft och inse att djuren lider "alla helvetets kval" tycks det och som människa har man ansvar - ett gemensamt sådant därför stiftar vi lagar som ska efterlevas! Att sedan skylla på djuren "att det är deras normala beteende för att de är rovdjur" håller heller inte för ingen normal mink flyttar in i en för trång bur - de sticker så fort de får chansen... Nej djuren plågas för människans lyst och nöje!

Oavsett lagen så visar ju dessa "farmare" att de fullständigt skiter i djurens hälsa och egenskaper och håller dem i för trånga burar och det ska sannerligen inte behövas någon lag för att ändra på det utan en människa som bedriver verksamheten som bygger stora burar från starten av sin verksamhet men det går inte att ha 20.000 minkar i stora burar så därför struntar farmarna i djurens behov och låter dem lida. Hade de brytt sig så hade ju problemet inte funnits!!

Ingen kan väl hinna med att hålla koll på 20.000 minkar heller. Helt onaturligt liv för dessa stackars djur och jag hoppas Vänsterpartiet nu får igenom sin linje att förbjuda dessa farmar. Någonstans på detta jordelivets väg måste vi ta ställning i alla möjliga frågor och detta är ett som det är dags att få stopp på. Alltså inga mer pälsdjursfarmar!

Inga kommentarer: