lördag 30 oktober 2010

Dags för julpyssel.. Ute i skogen finns det rådjur...





Snart är julen här och Jelena, jag och Rex passar på att gå ut i skogen och leta efter mossa, kvistar mm som vi kan använda till julpyssel..får se vad det blir..en del finns kvar sen förra året och kommer till användning nu..kanske.. Det är roligt att "pyssla" med barnbarnen..snart är de stora allihop och vuxit ifrån denna syssla hos farmor..

När vi precis kommit in i skogen får vi se något som rör sig bakom några små- och halvstora granar och när vi kommer runt dem så får vi se rådjur..flera stycken men en stannar envist och visar oss baken - den vita baken lyser därinne bland träden och vi vill inte störa så vi blir stående en bra stund i hopp om att rådjuren ger sig iväg...men nej då det var vi som fick vända och ta en annan väg. Tror det var en råbock för oj vad stor den verkade och blängde på oss så till slut så var det bara att backa och dra sig undan..

Lite mossbelupna grenar och löv och grönmossa blev fångsten och nu ska vi plocka fram lite grejer här hemma för att påbörja "julstämmning" i god tid...

Inga kommentarer: