onsdag 24 augusti 2011

Du får inte leka på våran gård....




Fick se denna skylt på "Öbos soprum" och blev en aning fundersam...får vi boende i Västerstaden inte slänga sopor i detta sophus längre som vi - när vi var Öbos hyresgäster fick? Har använt detta sophus i alla år jag bott här. Tog några bilder och sände iväg en fråga till Öbo och fick snabbt svar - nej det får vi inte utan ska kasta i Västerstadens soprum - men mig veterligt finns det inget sådant här där jag bor i Varberga. (Jo kommunens sopstation finns ju borta vid Ekersvägen men det har varit närmare att gå med soporna till denna station som Öbo nu lagt fullt beslag på)

Vid försäljningen haglade ju argumenten att det inte skulle bli försämringar och att det bara är bra med lite olika hyresvärdar och denna "blandning" skulle bara öka trevnaden i bostadsområdena och så fort lägenheterna blev sålda så borstade de styrande av sig de vackra orden om gemenskap mm och så började gränsdragningarna och jag tycker mig höra "du får inte leka på våran gård" som grannbarnen ofta sa när jag och min familj kom nyinflyttad (tyvärr flyttade vi mycket i min barndom) och nu får man som vuxen och gammal pensionär fortfarande uppleva den hårda attityden men nu från vuxna - de som styr och ställer över våra huvuden - de som bestämmer!

Vi ska "öppna samhället och ha ett mångkulturellt samhälle" men jisses så fort makthavarna får chansen i vårt samhälle så sjungs det en annan sång i maktens korridorer än den gamla slagdängan "ju mer vi är tillsammans" eller den lite nyare "räck ut en hand"..ska man skratta eller gråta eller ställa sig och sjunga på torget "vem ska man tro på, tro på, tro på"..
(jag gillar att associera till låttexter som kan krydda budskapet man har)

NÄR BÖRJAR ÖBO KRÄVA "GRINDSLANTEN" TRO??

Öbos svar;
"ÖBOs soprum är endast till för ÖBOs hyresgäster, så ni som bor hos Västerstaden i Varberga får slänga era sopor i Västerstades soprum.
Men det är bra att du frågar så du inte behöver göra något fel!"


Inga kommentarer: