tisdag 2 november 2010

MIRJETA - född i Sverige och utvisad till Kosovo..

Oj vad upprörd jag blir över denna lilla flickas öde!! Född i Sverige och har sina morföräldrar här men utvisas till Kosovo trots att hon föddes här och hade en svår hjärnskada som kan underlättas med adekvat vård och det fick hon - här - men inte i Kosovo. Hon kan dö den lilla flickan så hon måste fort tillbaka till det land hon föddes i och där hon kan få vård - det finns väl ingen som missunnar henne det.

Först påbörjar man en livsuppehållande vård och hopp om ett liv med livskvalité för den lilla flickan och sen avbryter man vården och utvisar henne! Detta är ju vidrigt att behandla den lilla flickan och hennes anhöriga så känslokallt)

Varför ska det vara så svårt för detta land att värna om barnen?? Här lever ju både terrorister och kriminella utan att behöva oroas för att utvisas även om andra länder ber om det. Men en liten sjuk flicka...hon blev utvisad hon...och för ett tag sedan skulle lilla Rim utvisas men hon hann avlida innan dess men hennes anhöriga fick leva med sitt sjuka barn och ovissheten med utvisningshotet hängande över sig - konstant!

Svårt att förstå Migrationsverkets tolkning men kanske är det så vi vill ha det...kvinnor och barn ut och "unga friska män" in i landet oavsett vad de gjort..ja, jag undrar...varför är det så många kvinnor och barn som skickas iväg. Vi lider ju med trebarnsmamman och pappan som Sverige särade på och skickade ut till olika länder...ja pappan är kvar förstås...men mamman och barnen slängde de ut helt mot alla lagar och normer enligt UNICEF och barnkonventionen. Ikväll ska jag följa Mirjeta och kampen att återfå henne hit till Sverige innan det är för sent och hon är död... Följ lilla Mirjeta på Facebook...gör det och gör något för hennes skull och får vår heder!

Inga kommentarer: