måndag 13 september 2010

Om Malins stulna cykel ska jag berätta...


Vad jag ville berätta var att Malins stulna cykel är åter tack vare Marie som inte gav upp letandet! Men vilken "boven i dramat" var kunde man aldrig ana...jo självaste polisen!!

En annan flickas cykel blev stulen dagen innan på samma skola - Adolfsbergsskolan. Hon såg Malins cykel dagen efter och en av föräldrarna ringde polisen och lämnade artikelnumret som finns på alla cyklar i den serien (inte ramnumret som finns instansat i ramen) och polisen kom och klippte av Malins lås och gav flickan Malins cykel, som naturligtvis blev ledsen när hon i sin tur slutade skolan på fredagen och skulle cykla hem och cykeln var borta...

Hela familjen letade hela helgen efter Malins cykel men hennes cykel hittade de inte men däremot en snarlik som låg slängd ute i periferin och lite demolerad. De tog cykeln med sig hem efter att ha ringt och meddelat polismyndigheten och skulle sen lämna in den till hittegods när det blev måndag.

På måndag morgon körde Marie sin dotter till skolan och gick och kollade bland cyklarna och hittade Malins cykel ihoplåst med en annan cykel och Marie åkte hem ett tag och sen åter till skolan och satt och bevakade cykeln i timmar och till slut lönade det sig för en tjej kom ut och blev naturligtvis tillfrågad om det var hennes cykel och så uppdagades hela historien. Den cykeln som Marie skulle lämna in till hittegods den dagen visade sig vara flickans cykel.

Familjen hoppas härmed att polisen får lära sig att kolla cyklar efter ramnummer och inte efter artikel/tillverkningsnummer som endast sitter med en klisterlapp på ramen. Hemläxa till polisen alltså, som förhoppningsvis ersätter Malin för förlorat bra lås och bensinersättning till föräldrarna som inte gav sig.

Radion skulle visst göra ett reportage om händelsen och intervjuade Malin mfl förra veckan men än har vi inget hört om denna förhoppningsvis ovanliga händelse för så får det inte gå till!
Jo eventuellt sänds det imorgon - tisdag fm..

Inga kommentarer: