fredag 3 september 2010

Cykelstölder! Aldrig får man vara riktigt glad...

Fy för dessa cykeltjuvar som inte kan respektera andras ägodelar! Den 11 augusti skrev jag ju om mina barnbarn Malin och Andreas som kom och besökte mig. Malin var då så glad över sin nya cykel att det inte avskräckte henne att cykla ända hem till mig trots att det varnades för regn och åska. Den nya cykeln fick hon för att kunna cykla till skolan - nu när hon gick upp i högstadiet och bytte skola till Adolfsbergsskolan. För två år sedan bytte Andreas till den skolan och blev då av med sin nya cykel och nu var det Malins tur att känna på att bli offer för hänsynslösa cykeltjuvar. Det är så synd om henne nu. Hennes cykel var så fin och gick så bra! Det är både kränkande och ledsamt att komma ut från skolan och cykeln är borta - den som man låst så noga. En annan flicka blev också av med sin cykel men den låg slängd lite längre bort men Malins förblev borta. Familjen har varit ute och letat överallt som tänkas kan men nej - den förblir nog borta precis som Andreas fina cykel blev.

Man undrar hur dessa unga människor känner sig som fostras till att vara hederliga och inte stjäla och som inte kan göra någon något ont - de är så fina dessa mina barnbarn - men så drabbas de av stölder. Hoppas att de inte tappar orken i detta samhälle utan fortsätter kämpa på i skolan och framtiden. Själv är jag heligt förbannad på dessa kriminella som skadar andra och andras egendom. Hoppas innerligt att de åker fast så eleverna får veta vilka som stjäl från dem.

Här i stan så ska ungdomarna inte få busskort utan cykla istället till skolan och hur ska det gå till när cyklarna stjäls? Nog borde det kunna ordnas trygga cykelparkeringsplatser även i skolorna så som det ordnats vid ex USÖ. Annars får väl skolorna börja anställa cykelvakter som bevakar cyklarna och öppnar grindar till eleverna som hämtar dem på inhägnat område. Något måste göras! Kameraövervakning borde vara en självklarhet i ett samhälle där kriminalitet tycks gå allt lägre ner i åldrarna. Verkar inte finnas ett slut på detta elände!

Inga kommentarer: