tisdag 4 oktober 2011

DJURENS DAG IDAG!

Idag är det DJURENS DAG över hela vår jord - men här i vårt land har den fått mindre betydelse för här firar vi istället KANELBULLENS DAG och djuren glöms bort i frossandet av bullar... Djurens situation har inte förändrats så värst mycket under årens lopp trots att det är så oändligt många människor som kallar sig djurvänner..men blundar för slaktdjurens plågsamma transportvägar till slakterierna, som blundar för blodbadet på delfinerna i en vik vid japanska kusten, minkarnas plågsamma och hopplösa tillvaro o liv i för trånga burar, slakten på apor för att folk ska kunna exploatera marken osv.

Jomenvisst listan på djurens utsatthet kan göras lång men just idag kan folk skärpa sig och i alla fall bry sig lite extra och tex gå in på Djurens rätts hemsida och skriva på sitt namn i protest mot de långa och plågsamma djurtransporterna:

http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/aktuellt/kampanjer/transporter och/eller skänka en slant till katthemmen och hjälpa de stackars övergivna katterna som behöver trygghet och omsorg nu inför vintern när kylan kommer och många av dem förfryser därute i kylan om ingen förbarmar sig över dem! Även det lilla blir till stor hjälp! Tänk också på att människan också är ett djur och behöver din hjälp som kan ske via Läkare utan gränser.

Inga kommentarer: