fredag 7 januari 2011

Vindkraftverk i Kilsbergen?

Inte för att jag är så påläst i ämnet men undrar i alla fall om inte vindkraftverk i Kilsbergen är skadligt för både djur och natur. Det rika fågellivet och de ständigt återkommande svanarna vid Tysslingen på våren (till glädje för djur- o naturvänner, proffs- och amatörfotografer) kanske kommer att skadas. Jag tycker det låter helgalet att i ett så underbart naturområde som Kilsbergen smälla upp höga vindkraftverk.

Jag vet inte hur det kan komma sig att beslutsfattare kan ha rätt att köra över vanligt folk och djuren samt naturen. Jag är så himla trött på all denna förstörelse av naturen för både djur och människor på grund av kortsiktiga vinster för människans nöje. Vi masskonsumerar prylar av alla de slag som vi tröttnar på, som blir omoderna, som vi kasserar och dumpar både i marken och haven.

Nog kan man undra om många av jordens folk bryr sig om sina barn för de förstör jorden och livsbetingelserna för dem - se bara i haven som är förgiftade av plast och annat skräp - det ska våra kommande släktled tvingas leva med vilket de förmodligen inte gör för vi tänker inte längre än vår egen tillvaro och liv. Hemskt! Vi säger till våra barn att vi älskar dem - men gör vi det? Bryr vi oss om deras framtid?

Inga kommentarer: